Märkesförsäkring bara för MG

MG Bilförsäkring

Självrisk­eliminering vid djur­kollision

Om du råkat ut för en viltolycka slipper du hela självrisken om du har självriskeliminering djurkollision. Tilläggsförsäkringen för djurkollision ingår också i Stor Bilextra.

Kör du bil i områden med mycket vilt så känner du till riskerna för att råka ut för en viltolycka. Men visste du att du har möjlighet att slippa att betala självrisken om det händer?

Självriskeliminering djurkollision går att köpa separat men den ingår också i Stor Bilextra.

Du slipper hela vagnskadesjälvrisken om du krockar med en älg eller annat djur. Om du saknar vagnskadeförsäkring eller vagnskadegaranti lämnas ersättning för reparation av bilen med upp till 6 000 kr.

Rapportera alltid en viltolycka till polisen

Enligt lag är du skyldig att rapportera en krock med ett vilt djur till polisen. Anmälningsplikten gäller björn, varg, järv, lo, älg, hjort, rådjur, utter, vildsvin, mufflonfår och örn. Läs mer på polisen.se om hur du ska agera om du råkat ut för eller upptäcker en viltolycka.

Lägg till självrisk­eliminering vid djur­kollision

Har du redan en MG Bilförsäkring och vill lägga till en tilläggsförsäkring? Fråga om försäkring eller ring 0770-110 100 så hjälper vi dig.

Du kan också välja att lägga till tilläggsförsäkringar när du köper en ny bilförsäkring.

Räkna och köp

Ditt pris framställs automatiskt. Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.