Märkesförsäkring bara för MG

MG Bilförsäkring

Bärgning och vägassistans

Du kan ha flera assistansförsäkringar kopplade till din bil. Vilken som är den bästa vägassistansförsäkringen för din mg beror på vad som har hänt och vad du behöver hjälp med.

Man tittar under motorhuven på sin bil.

Bärgning ingår i bilförsäkringen

Bärgning ingår när du har din MG minst halvförsäkrad. Om skadan på bilen är ersättningsbar betalar vi bärgning till närmaste märkesverkstad.  Om felet inte kan repareras på plats eller om föraren plötsligt blir sjuk eller skadad hjälper vi dig att bärga bilen och transporterar förare, passagerare och bagage. Har skadan skett utomlands betalar vi transport till lämplig märkesverkstad i Sverige.

  • Persontransport
    Om föraren blir sjuk eller skadad ersätts resa till hemort i Sverige för förare, passagerare och privat bagage. Fortsatt resa kan betalas istället för hemresa om det blir billigare.
  • Fordonstransport
    Om driftstoppet inträffat i Sverige bärgas bilen till närmaste auktoriserad verkstad. Om driftstoppet inträffat utomlands bärgas den till lämplig märkesverkstad. Bilen bärgas också om föraren drabbats av olycksfall, blivit plötsligt sjuk eller avlidit och ingen medresenär kan köra hem den.

Boka bilbärgning 

Om du är i Sverige, Norge, Finland eller Danmark kan du enkelt beställa bärgare  online. Det enda du behöver göra när du bokar bärgare är att acceptera din GPS-position, uppge bilens registreringsnummer och ditt telefonnummer sedan kommer vår bärgningspartner Viking kontakta dig.

Behöver du bärgning utanför Sverige, Norge, Finland eller Danmark, ring oss så hjälper vi dig 0770-110 100.

Självrisk vid bärgning

Självrisk är den del av skadekostnaden som du behöver betala själv. Självrisken betalar du direkt till Viking när bilen är bärgad. På Mina sidor kan du se din självrisk eller läs mer om självrisk.

Separata assistansförsäkringar

Det finns assistansförsäkringar att köpa som inte är kopplade till någon serviceplan eller den ordinarie bilförsäkringen. Dessa försäkringar brukar gälla vid motorstopp, punktering, bränslestopp eller om du behöver hjälp att låsa upp bilen. En separat assistansförsäkring betalar i vissa fall självrisken på den vanliga försäkringen och får ibland hyrbil.